Teori för ridskolan ikväll så manegen var ledig. Då passade vi på och lastade Gentle på hästtransporten och åkte dit med henne för ett ridpass. Först red jag och sedan fick Petra rida henne igen. Hon var jättefin!

Från början var hon nästan lite för känslig, så det blev lite vingligt och ostadigt. Men hon var så fin i munnen och jag kände att hon ville vara till lags hela tiden. Efter en stund hittade vi flytet bättre och jag fick en underbar känsla. Mycket energi och tryck i bakbenen, men lyhörd och känslig för säte och skänkel. Vi gjorde övergångar mellan skritt och trav, några skolor och sedan lite galopp, galoppöppnor efter långsidorna och uppridningar på medellinjen i galopp. Sedan var det Petras tur.

Jag älskar att stå och se Petra rida henne. Hon är så vacker och rör sig så läckert och Petra rider henne så fint. Lite vingligt för henne också till och från, men så roligt att se hur Gentle hela tiden spelar med sina öron och bara vill göra rätt. Petra var jättenöjd med känslan så vi pratade varmt om henne båda två efteråt.

När vi skjutsat tillbaka henne till sitt stall, tagit in Jockes häst och gjort kväll med dem så åkte vi tillbaka och sadlade grabbarna för ett litet joggingpass på gårdsplanen. De var också båda så fina. Sedan pysslade vi om dem, tog in de andra två privathästarna och gjorde kväll med dem alla. Så här skulle alla kvällar få vara! 🙂

16237063_1234160203328869_1550183204_n

Annonser