Igår hade vi lunchgäster, så jag fixade stallet på morgonen, städade, lagade mat och socialiserade innan jag skjutsade dem till flyget på kvällen. Hästarna fick en välförtjänt vilodag. Men redan igår kväll började jag känna en krypande olustkänsla som stegrades under dagen idag. Det var som en begynnande depression. Jag hade ingen lust att rida ikväll, men tog mig i kragen och red först ut med Gentle i skogen och sedan red jag Woody på slingan runt ridskolehästarnas hage och sedan lite gymnastisk galoppträning på stora utebanan tills regnet bröt ut och öste ner över oss. Då när jag ledde in Woody i stallet så kände jag hur den där olustkänslan hade släppt greppet om mig och jag kunde andas ut och mådde bra i både kroppen och knoppen igen. Jag är verkligen beroende av att få rida.

Båda hästarna var superfina. Jag kunde påverka Gentle lite mer när vi galopperade på rakbanan, rida henne lite mer fram för skänkeln och kompaktare i formen, så att när hon hoppade till kunde jag lägga på skänkeln och få henne att fortsätta galoppera förbi det farliga, så att hon aldrig bröt av själv. Hon var så rund och fin i både höger och vänster galopp, fast i vänster hade vi flera felfattningar innan det blev rätt. Woody var elastisk och spänstig efter helgens träningar.

Nu till helgen ska Petra tävla Woody på hemmaplan och rida en Msv C:2 på lördag, sedan ska hon tävla Los Angeles på söndag. Tyvärr är jag rädd att Woody kan bli stökig då det kommer att vara transportparkering på ängen på andra sidan tävlingsbanorna, där han inte är van att det är någonting och han har ju väldigt svårt med sådana förändringar. Men det är bara att göra det bästa av det. Alltid blir man någon erfarenhet rikare. IMG_0546

Annonser