Marc ville att vi skulle låta någon hästmassör eller equiterapeut gå igenom Woody för att ge honom alla bästa förutsättningar att kunna prestera nu när vi ställer så höga krav på honom och inför tävlingen i Sundsvall. Så jag bokade in equiterapeut Anna Nordberg för två behandlingar och den första var igår kväll.

Jag fick börja med att visa honom i skritt och trav på rakt spår och sedan lite longering. Woody är så underbar när man ska visa honom longerad för jag tar bara grimman och han joggar runt så spänstigt i en lägre form med svingande rygg. Hon tyckte att han såg jättefin ut. Sedan gick vi in och hon tittade över honom från alla håll. Det enda som störde symmetrin var en liten svullnad på nedre delen av halsen på höger sida, men det fanns ingenting som ömmade där eller tog emot. I övrigt tyckte hon att han var väldigt jämnt musklad överallt. När hon började känna igenom honom hittade hon en gammal skada i tricepsmuskulaturen på vänster sida, som en liten ärrbildning som inte ömmade nu men som kanske gör att det tar emot lite där. Han hade också en mindre låsning i halsen, en i ryggen och lite spänningar kring höftmuskulaturen på båda sidor, bara mindre saker men som hon ändå ville jobba med.

Hon jobbade mest med att hitta triggerpunkter som hon stimulerade tills musklerna slappnade av. Woody visade tydligt att han tyckte det var lite jobbigt genom att höja huvudet och lyfta lite på bakbenen, men så fort musklerna började slappna av såg man hur han sänkte huvudet och slappnade av, ibland blev dimmig i blicken och ibland började gäspa. I över en timme fick han den typen av massage och sedan övergick hon till stretchingen då hon stretchade fram och bakben snett framåt och bakåt med hjälp av ett grimskaft och sedan strechade halsen genom att lägga Woodys huvud på sin axel och få honom att sträcka huvudet så långt framåt och åt sidorna som möjligt. Hon tyckte att det var jätteroligt att jobba med honom för att han så tydligt visade vad han kände och att han hela tiden försökte lista ut vad hon ville och göra det.

Ikväll har jag ridit ett gymnastiskt pass på Woody. Det blåste mycket och han var väldigt på tårna, så det var inte så enkelt att känna om han kändes mjukare efter gårdagen. Egentligen kändes han nog bara som vanligt, fast väldigt, väldigt pigg. Men när jag avslutade med lite travarbete på slutet så var han så där otroligt fin igen, så rund i formen och eftergiven i nacken. Han stretchade också jättebra när jag la honom lägre. Det känns så skönt att veta att han mår bra i sina muskler. IMG_4483

Annonser