Woody var superduktig som höll sig cool på transporten trots att det var lämge sedan han åkte utan LA. Han höll sig även lugn när vi gjorde iordning honom och på framridningen, men när han kom in på banan och Petra skulle starta så började han frusta sina korta frustar och spänna till ordentligt. Redan innan inridningen gjorde han jämfotasprång med bakbenen så Petra vände ifrån och började om. Hon lotsade runt honom så duktigt, men det var inte lätt när han både gjorde jämfotasprång och la in piaff och passage lite här och var.

De stunder han slappnade av så glimtade de till, fina galoppfattningar, enkla byten, förvänd galopp, men eftersom han var så på tårna så visades inga längningar och de tappade poäng både där, i övergångar och när han la in egna rörelser, så slutprocenten blev drygt 55.

Men Petra blev inte avkastad, hon parerade honom jättebra, hon red så mjukt och fint, vilket även domaren skrev, och hon fick en massa mer erfarenhet. Jag är stolt över att hon kan ta motgångar och bara bli mer inspirerad till att komma vidare. Att Woody spänner till så mycket bekräftar det Marc sa att Woody verkligen också har jobbat med sina nerver, men han känner nog inte riktigt samma trygghet med Petra än som han börjat göra med mig på tävling. De måste få mer tid tillsammans och bli mer sammansvetsade för att han ska lita på henne mer. Nu får de en ny chans redan imorgon att träna vidare på att lära känna varandra mer även på tävling.

20160319-213926-77966909.jpg

Annonser