Vinterkylan har slagit till och det är nu -24 grader ute. Jag och Petra åkte tidigt till stallet i morse för att hinna rida i manegen innan den blev upptagen av kurs. Det var så lyxigt att bara leda in hästarna från kylan och sedan kunna sadla och rida i värmen. Jag red dag två på kandar och då är Woody alltid som bäst, inget undantag idag. Han var fin från början till slut, spänstig, lösgjord och arbetsvillig.

Vi började med trappan i skritt, trav och galopp (öppna och sluta i etapper). Sedan provade jag sicksacken några gånger men utan att räkna sprången. Woody var så duktig, riktigt samlad i galoppen, väntade på mig i varje språng, gjorde väldigt fina byten, brett isär bak och fin böjning åt det nya hållet. Så jag nöjde mig när vi gjort två från höger och vänster galopp och tänkte att om vi bara har den positiva känslan med oss till Marc-träningen så får han hjälpa oss vidare.

Efter lite travjobb provade jag piaff och passage igen och den här gången kände jag verkligen att Woody försökte så gott han kunde i piaffen. Den var lite trevande, men han var avspänd och ansträngde sig att vara kvar på stället, så jag kände mig så nöjd med den också. Men det bästa var passagen som kändes extra kraftfull och luftig.

När jag skulle rida Gentle fick jag förstås bita ihop för att promenera med henne till ridhuset i kylan. Men eftersom det var en röd dag och inte någon tung trafik ute så gick vi efter stora vägen vilket går mycket fortare än genom skogen. På hemvägen mötte vi ganska många bilar och även hästtransport, men hon var helt obrydd.

Jag passade på att rida i manegen när hoppkursen hade lunchpaus så det var mycket hinder framställda. Hon tittade en del men skötte sig så bra, så det blev bra miljöträning. Vi kryssade runt dem och red skänkelvikning på de diagonaler vi kunde utnyttja och nu var hon kvar i form hela tiden och kändes superfin. Lika fin i galoppen som igår och vi fick göra en serpentinbåge runt ett hinder som hon klarade bra i båda varven. Hon var som en liten solstråle med spetsade öron hela tiden och jag blir bara så lycklig av att rida henne. Det var väldigt enkelt att gå hem i kylan efteråt.IMG_3270

Annonser