Oj, vad fort det blir mörkt ute nu på kvällarna och hårt var det i marken ikväll också! Jag och Petra tände på lilla utebanan och red ett lättare cavalettipass. Petra hade gjort ett jättebra jobb med Woody igår, så han kändes fantastiskt fin idag, oerhört elastisk, rörlig, med ett jämnt och fin stöd i handen.

Vi travade över cavalettibommar som Petra lagt upp i ena kanten på sockerbitar så att de var lite förhöjda. Jag stod i lätt sits hela tiden över bommarna och även i galopparbetet där jag red Woody i lite lägre form, så det blev ett pass med fokus på att han skulle arbeta optimalt med ryggen.

När han känns så där underbart fin är det så frestande att bara sätta sig ned och samla honom lite och njuta av känslan. Men det var det jag och Petra bestämde oss för när vi ville förbättra vårt träningsupplägg, att vissa dagar skulle vara helt fria från dressyrarbete med nedsittning och samling. Däremot de dagar vi verkligen ska rida dressyr så kan passen få bli lite längre och ordentligare med längre uppvärmningar, mycket skrittarbete och lite intensivare jobb, precis som vi gör på Marc-träningarna. Eftersom hästarna alltid går så bra då kan vi ju försöka efterlikna de passen så mycket som möjligt.10580626_714173198660908_1584599496_n

Annonser