Regnet vräker ned ute. Vi åkte iväg till hästarna och tittade till dem, men de stod inne i sina vindskjul och tog skydd mot regnet, förutom LA som stod utanför och betade och såg förnöjsam ut. Jag är så tacksam för att vi har dessa vindskjul just den här sommaren när de tycks behövas och hästarna verkar gilla dem.

Visst hade det varit trevligt med bättre väder, men när det nu är som det är så kan jag med gott samvete mysa inomhus och se på Grand Prix från Hagen på ClipMyHorse och följa resultaten från Falsterbo.

Det verkar inte vara så bra väder på Falsterbo heller och i Hagen sken solen till en början men när Hubertus Schmidt var inne på banan och hade påbörjat en helt fantastisk ritt med underbart lösgjord häst och låg på 80 % så slog vädret plötsligt om, himlen öppnade sig och det började storma, så efter en hjälteinsats från hästen genom piaffen fick han plötsligt nog och kastade sig iväg lite och sedan var han av förklarliga skäl inte lika lösgjord längre och poängen rasade. Han kunde hämta igen lite på slutet, men då var skadan redan skedd. När nästa ryttare var inne på banan sken solen igen.

Jag kan inte låta bli att tänka hur svår dressyrsporten är, när man väl har klarat sig igenom alla svårigheter som att hitta rätt häst som har både mental och fysisk kapacitet för sporten, tränat den rätt, fått den att hålla, inte skada sig och behålla motivationen, klättrat upp i klasserna, kvalat till mästerskap och så när man väl är där och man lyckats med formtoppen och allt bara stämmer, då öppnar sig himlen just under ritten. Tur han är rutinerad och verkar ta det hela med jämnmod. Han vet vad han har och vad han kan. IMG_2211

Annonser