Jag var riktigt nervös ikväll då det var en så där typiskt kall och blåsig kväll då Woody är hur pigg som helst. Han levde dessutom rövare i hagen innan, stegrade rakt upp och vevade med frambenen för att nästa sekund slå bakut och skutta runt i rodeoliknande hopp.

Det gick fortare än vi trott så Petra hann inte rida fram så länge, just så pass ta båda galopperna innan det var dags att rida in på banan. Woody var underbar i form och Petra satt som gjuten, men vi visste båda att han var på helspänn. Det blev lite passage när de red runt innan startsignalen, men Petra tog bara ned honom i skritt och sedan trav igen.

Petra red jättebra och lotsade runt en spänd Woody. Hon var försiktig med ökningarna och red på säkerhet istället, men det var det nervösa mammahjärtat tacksam över.

Galoppvolterna blev lite för stora och några vägar lite slarviga, men formen var underbar, bakdelsvändningarna jättefina, den förvända galoppen likaså, så slutresultatet blev 63,5 %. Men det bästa var att inget hände, ingen ofrivillig avsittning. Då vågar jag låta henne rida honom lite till.

20150504-203707-74227941.jpg

Annonser