Petra somnade i bilen på hemvägen från tävlingen och det säger väl en del om vad det kan innebära att göra sin första bortatävling. Spänningen inför, att inte veta hur det ser ut där, att inte veta hur ponnyn kommer att reagera och vara att rida och förväntan och förhoppning om att det ska gå bra. Själva anspänningen under dagen, komma ihåg program, framridning, rida två klasser och fokus, fokus, fokus.

Att det sedan var lite svårt inne på banan med läktaren riktigt nära och högtalare på väldigt hög volym, hundar som började skälla bakom domarbilen och barn som sprang omkring, det tycker jag inte är så konstigt. LA är ju en känslig och pigg ponny och konstigt vore det väl om han inte tittade lite på allt omkring. Jag tyckte att han kom tillbaka till Petra hela tiden och egentligen ville vara till lags, men det blev bara lite för mycket. Petra red på 55,0 % i LC1.

På framridningen till andra klassen var LA så otroligt fin. Mycket stadigare i formen och Petra kom ned så bra i sadeln och i galoppen var han så rund, bärig och stadig. Men framridningen var inomhus och tävlingen utomhus, så när de kom utomhus igen så blev det lite mer spännande. I collecting ring tittade LA mycket på en barnvagn som passerade utanför på vägen. När de kom in på banan var det nästan ännu mer spännande runt domarbilen och läktaren och den stora högtalaren som verkligen hade hög volym och under Petras ritt ganska stressande musik. Men mycket ska de vänja sig vid och med träning blir det nog bra. Det viktigaste idag var att ge Los Angeles en bra resa, sa vi innan, att han ska vilja tävla igen och inte tycka att det var alltför hemskt. Jag tror att Petra lyckades med det. De fick 56,9 % i LB1.

Petra var ledsen när hon red ut från banan och tyckte att det var så svårt när han blev så spänd och att han började rusa i galoppen. Men tänk vad duktiga de varit. De gjorde jättefina serpentiner, i bra form, rätt ställd och böjd i båda varven. De fattade rätt galopp alla fyra gånger, vilket de haft stora problem med på träning tidigare. De gjorde jättefina lugna galoppfattningar, vilket också varit problem tidigare när han bara kastat sig in i fattningarna. Sista uppridningen blev väldigt rak och fin i en stadig bra form. De enda missarna med underkända betyg på båda klasserna var taktinslag i skritten, ett avbrott i galopp och för många skrittsteg i en övergång och det kan man väl tycka är godkänt med en ungponny som kommer ut på sina första bortatävling med en tolvårig tjej i sadeln.

BildBildBildBildBildBildBildBildBildBild

Annonser